“Coronavirüs Rabbimizin Bir Musibetidir. Aşılarla Gitmez!”
Hem ruh hem beden sağlığımız bize emanet edilmiş birer nimettir. Bu nimetleri hakkıyla koruyup kollamak her Müslüman’ın görevidir. Aynı zamanda bir Müslüman yalnızca kendisinden sorumlu değildir. Başkalarının ruh ve beden sağlığını korumasına yönelik elinden bir çalışma geliyorsa bunu da yapmalıdır. İslam ümmetinin çare beklediği pek çok konu bulunmakla beraber harekete geçenlerin sayısı maalesef pek azdır. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.
Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, dijital dünya ve aşılar konusunu “Coronavirüs Rabbimizin Bir Musibetidir. Aşılarla Gitmez!” başlığıyla ele almıştır.
Osman Nuri TOPBAŞ hocaefendinin yazdığı “İslâmofobi Değil, İslâm Fazîleti” başlığıyla İslam’ın korkutucu değil, gönle huzur verici, aynı zamanda zarâfet, incelik ve nezâket tevzî edici olduğu konusu ele alınmıştır.
GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevhit AYENGİN hocaefendinin yazdığı “Kudüs’ün Çığlığına Nefes Ol” başlığıyla Filistin’de yaşanan insan hakları ihlalleri konusu üzerinde durulmuştur.
Prof. Dr. İsa YÜCEER beyefendi “İnsan Sorumluluğunda Süreklilik ve Tatiller” başlığıyla Müslümanın sorumluluğunun her daim devam ettiği ve tatil döneminde atıl kalmanın, dini vecibelerden uzaklaşmanın Müslümana yakışmadığı konusu ele alınmıştır. Veteriner hekim Muhammed Zeki AYGUR’ un yazdığı “Biz Yemiyoruz Bize Yediriyorlar” başlıklı makalesiyle Çin tuzu adıyla bilinen Mono Sodyum Glutamat isimli katkı maddesi incelenmiştir.
GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU beyefendinin yazmış olduğu “Yolcu Yolunda Gerek” başlıklı makalesinde her zaman olduğu gibi araba kullanırken de Rabbimize iltica etmenin gerekliliği ele alınmıştır.
Gıda mühendisi Derya Özgür ÖZTÜRK hanımefendinin yazdığı “Yaz Aylarında Gıdaların Saklama Koşulları” başlıklı makalede havaların ısınmasıyla birlikte gıda bozulma oranlarının artması ve gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek adına alınabilecek önlemler ele alınmıştır.
GİMDES Bilim Teknik Kurulunun hazırladığı “Dondurmalardaki Helal ve Tayyib Kritik Kontrol Noktaları” başlıklı makalede dondurmanın helal ve tayyib olması için gerekli faktörler ele alınmıştır.
GİMDES Bilim Teknik Kurulunun hazırladığı bir diğer makalede “Su Katılmış Temizlik Anlayışımız” başlığıyla temizlik ve kozmetik maddeleri ele alınmıştır.
Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Hilmi BAKIR beyefendinin yazdığı “Uyku Bozuklukları Ve Tedavisi” başlıklı makalede uyku kalitesini etkileyen faktörler ele alınmıştır.
Öte yandan, bu sayımızda “Doğru Bilinen Yanlışlar” başlığıyla halk arasında yaygın olarak doğru zannedilen hususların iç yüzünü konu alan yeni köşemizi sizlere sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.
Son olarak dergimizde Ayşegül ÇELİK hanımefendinin profesyonel pastacılığı tüm püf noktalarıyla kaleme aldığı özel pasta tariflerini bulabilirsiniz.
Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile destek veren birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.
DERGİMİZE ABONE OLMAK İSTERMİSİNİZ?